dinsdag 15 januari 2013

Zoete aardappelen met een honinglaagje





Ik heb altijd al een keer zoete aardappelen willen proeven, met de kerstdagen heb ik dus eindelijk de gelegenheid genomen om ze te bereiden. Ze waren lekker, maar de voorbereiding duurde toch wel wat langer dan ik had gedacht. Volgens het receptenboekje Kerst zou dit 10 minuten duren, de zoete aardappelen waren echter zo stug dat het snijwerk uiteindelijk ontzettend veel tijd in beslag had genomen. Voor de mensen die de uitdaging uit willen gaan, hier is het recept.

Ingrediënten

  • 1,25 kilo Zoete aardappelen
  • 120 gram Honing
  • 1 eetlepel grof gehakte verse rozemarijn


Verwarm de oven voor op 220C. Halveer de aardappelen in de lengte en snijd de helften in partjes van 2 centimeter dik. Meng de overige ingrediënten in een grote kom en schep de aardappeltjes erdoor. Verdeel ze over twee ondiepe bakblikken en bak ze onafgedekt 1 uur, of tot de partjes gaar en iets gekarameliseerd zijn. 

Tip: Voeg voor het bakken nog 45 gram grove mosterd toe voor een mosterd-honing variant. 

Bon appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten