maandag 14 januari 2013

Superchocolade cupcakes



Chocolade cupcakes is toch wel iets wat niet aan je receptenboek mag ontbreken. Met deze chocolade bom zul je aardig wat mensen blij mee maken. Ik heb deze al enkele keren voor vriendinnen gebakken en waren door hun goed bevallen.

Ingrediënten
  • 100 gram boter
  • 75 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 150 gram rietsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  •  
Chocolade topping:
  • 100 gram (pure) chocolade
  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • Chocoladestrooisel naar keuze, zoals hagelslag, chocoringen of chocochips 

Verwarm de oven voor op 190C en zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
Smelt de chocolade samen met de boter in een kom die op een pan met een laagje heet water staat  (au bain-marie). Verhit het water, maar laat het niet koken, zodat de warmte ervoor zorgt da de chocolade en boter smelten maar niet verbranden.
Klop ondertussen de eieren en suiker tot een luchtige, witte crème. Spatel het cacaopoeder, bakmeel, bakpoeder en de melk erdoor.
Schep het beslag met een eetlepel of met een spuitzak in de cupcakevormpjes en vul ze tot twee derde. Zet de cakejes op een bakplaat in de oven en bak ze in circa 15 minuten gaar.

Maak ondertussen dat de cupcakes afkoelen de topping.
Smelt de chocolade in een kom boven heet water. Haal de kom van de pan als de chocolade gesmolten is en laat hem iets afkoelen. Klopt ondertussen de boter en poedersuiker tot een crème. Spatel de gesmolten chocolade (deze mag NIET te heet zijn) erdoor. Schep de boter-chocoladecrème in een spuitzak en versier de cakejes ermee. Bestrooi ze ten slotte met het chocoladestrooisel.

Bon Appétit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten