vrijdag 25 januari 2013

De Italiaanse vlag


Als er vriendinnen blijven logeren zorg ik altijd voor dat er voldoende eten in huis ligt. Voor ontbijt leek het me wel een leuk idee om hartige cupcakes te maken, maar dan wel een gezonde variant.
Deze sprongen er voor mij echt uit, de combinatie van tomaten en mozzarella in cupcakes klinkt echt heerlijk.

Ingrediënten voor 12 stuks
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 basilicumblaadjes, grof gehakt
  • 100 gram mozzarellabolletjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 190C en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Klop de boter luchtig en voeg dan een voor een de eieren toe. Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Spatel als laatste het bakmeel, basilicum, de mozzarella, het zout, het bakpoeder en de tomaat door het beslag. Schep het beslag met een lepel in de cupcakevormpjes en vul ze tot twee derde. Bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven.
Serveer de cupcakes warm of koud.

Bon Appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten