vrijdag 21 december 2012

Kokosmakronen



Voor mijn reis naar Londen was ik op zoek gegaan naar een recept wat vrij snel te maken was, en ook niet te groot was zodat het niet al te veel ruimte in beslag zou nemen.
Mijn oog viel al snel op deze kokosmakronen :)

Ingrediënten
  • 200 gram basterdsuiker 
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram geraspte kokos
  • 3 eiwitten
  • Enkele vellen snoeppapier
  • Chocolade naar wens

Verwarm de oven voor op 150C.
Klop de eiwitten stijf en voeg onder het kloppen steeds wat van de basterdsuiker en vanillesuiker toe. Voeg vervolgens de kokos toe en meng dit goed. Leg het snoeppapier op een bakplaat en spuit het beslag met behulp van een spuitzak en een gekartelde spuitmond in cirkels erop.
Bak de kokosmakronen in 20 a 30 minuten goudkleurig. Laat ze afkoelen op een rooster en bestrijk de onderkant eventueel met gesmolten chocolade. 

Bon Appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten