donderdag 13 december 2012

Gemberhartjes



Aangezien ik al eerder een recept voor gemberkoekjes uit het receptenboek Cupcakes en Koekjes had uitgeprobeerd, en ik deze erg lekker vond, leek het me wel een goed idee om ook de gemberhartjes uit te proberen.

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 50 gram fijn gehakte gember
  • Enkele eetlepels melk
  • Strooisel naar keuze. 
Benodigdheden
  • Stukjes lint
  • Hartvormige uitsteekvormpjes
Verwarm de oven voor op 200C.
Kneed alle ingredienten, behalve de melk, tot een soepel deeg en leg dit 1 uur in de koelkast.
Bestrooi een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 1,5 cm dik.
Steek met een hartvormige vormpjes koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleedde plaat. Bestrijk elk koekje met een beetje melk. Versier ze met wat strooisels naar keuze.
Bak ze 10 tot 15 minuten in het midden van de oven af.

Mocht je er nog een lintje door willen rijgen, kun je het beste vlak nadat je ze uit de oven hebt gehaald er een klein gaatje uit steken. Ik heb dit met een kleine ronde spuitmondje gedaan. Als je dit voor het bakken doet verdwijnt deze namelijk doordat het deeg nog uitzet. Wacht tot ze afgekoeld zijn en rijg er een kleurig lintje door.

Bon Appétit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten