vrijdag 21 december 2012

Gepofte aardappel met kruidenkwark


Ondanks dat ik niet zo weg ben van gekookte aardappelen, vind ik de gepofte en gevulde variant echt heerlijk. Ik vind het alleen zo'n teleurstelling dat de kant-en-klare uit de winkel altijd zo weinig vulling hebben. Toen besloot ik het maar zelf een keer te gaan maken.

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • 225 gram milde kwark of Franse magere kwark (Melkan)
  • 3 eetlepels gehakte groene kruiden (Peterselie, bieslook, kervel, dille)
  • Olijfolie
  • Zout en versgemalen peper


Borstel de aardappelen met schil schoon onder koud stromend water. Prik de schil hier en daar in om openbarsten te voorkomen. Meng de kwark met de groene kruiden, zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de ingeprikte aardappelen in een platte magnetronschaal of op een bord naast elkaar en verwarm ze 8 a 10 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappel) onafgedekt op 800 Watt in de magnetron. Laat de aardappelen daarna afgedekt nog 4 minuten nagaren.


Verpak de aardappelen ingevet met olie, in aluminiumfolie en gaar de pakketjes in het midden van de oven 40-45 minuten. Snijd de gare aardappelen aan een zijde open, druk ze iets verder open en verdeel de kruidenkwark erover.

Probeer voor de vulling eventueel deze variaties:
  • Kwark met blauwe kaas en gehakte walnoot
  • Kwak met tomatenblokjes, pesto en Parmezaanse kaas
  • Kwark met appel, citroensap en Parmezaanse kaas
  • Kwark met bosui en geroosterde spekblokjes of bacon

Bon Appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten