zondag 16 december 2012

(Chocolade) Gesuikerde Amandelkoekjes



Een tijd geleden ben ik voor een paar dagen naar Londen gegaan, hier zou ik ook afspreken met een penvriendin uit Roemenië die er rond dezelfde tijd zat. Ik kwam het recept "Chocoladekoekjes met amandelen tegen" en dacht dat dit perfect zou zijn om naar Londen mee te nemen.  Het recept bleek echt totaal niet te kloppen. In plaats van dat het chocoladekoekjes met amandelen werden leken ze veel meer weg te hebben van gesuikerde amandel koekjes. Voor een chocoladefan was dit dus niet een succes, maar als je zoals mij van gesuikerde nootjes houdt is dit wel een ware traktatie.

Ingrediënten
  • 200 gram suiker
  • 200 gram geschaafde amandelen
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 eetlepels bloem + extra om te bestuiven
  • 2 eiwitten
  • 80 gram pure chocolade

Benodigdheden
  • Mixer
  • Deegroller

Verwarm de oven voorop 220C. Doe de suiker in een kom en roer er de bloem, amandelen en de kaneel door. Klopt de eiwitten stijf en roer deze voorzichtig door het mengsel. Smelt de chocolade en roer deze nadat hij is afgekoeld ook door het beslag. Bestuif de deegroller licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 1 centimeter dik. Steek met de koekjessteker de koekjes uit en leg ze op een met bakpapier bedekte plaat. Laat ze een uur drogen en bak de koekjes daarna tot ze lichtbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten