maandag 24 december 2012

Citroensterren




Deze citroenkoekjes zijn erg lekker voor tijdens de kerstdagen!

Ingrediënten
  • 250 gram boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 theelepels fijne geraspte citroenschil
  • 155 gram bloem
  • 110 gram grof maismeel
  • Poedersuiker, voor het bestrooien

Benodigdheden
  • Stervormige koekjesvormpjes
  • Handmixer

Verwarm de oven voor op 160C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de boter en suiker tot een romig mengsel. Meng de eierdooiers, citroensap, bloem en het maismeel erdoor tot er een zacht deeg ontstaat. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1 centimeter dik. Steek met er stervormige koekjes uit. Bak ze 15 tot 20 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

Bon Appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten