Op ebay kwam ik deze enorm schattige cookie cutters van
Marie uit de Aristokatten tegen en ik kon het natuurlijk niet laten om ze te
bestellen n___n Ik wou ze gelijk uitproberen en ben dus zandkoekjes gaan
bakken.
Ingrediënten
- 1 eidooier
- 200 gram bloem + extra om te bestuiven
- 100 gram witte basterdsuiker
- 150 gram koude boter
Benodigdheden
- Keukenmachine of handmixer
- Spatel
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of met de
handmixer tot het deeg een korrelig structuur heeft. Kneed dit vervolgens tot
een samenhangend deeg. Rol het tot en bal en laat het verpakt in vershoudfolie
ongeveer 30 minuten in de ijskast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met
bloem, en rol je deeg er gelijkmatig op uit tot een lap van ongeveer 4 a 5 mm
dik. Steek er vormpjes uit, en leg ze met behulp van een spatel op de
bakplaat, zodat ze niet te erg van vorm veranderen. Zorg dat de koekjes op
voldoende afstand van elkaar liggen. Bak ze in het midden van de oven in 15
minuten lichtbruin en gaar.
And
enjoy your freshly baked cookies ^^
Geen opmerkingen:
Een reactie posten