dinsdag 20 maart 2012

Risotto rijst met spekjes


Voor 2 personen

Ingrediënten
- 125 gram risotto rijst
- 1 bakje spekjes van 125 gram
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bosui
- 1 prei
- 1 kipbouillon tablet op 400 ml water
- Oregano kruiden



Verhit een wijde, ruime pan met wat boter of olie. Snijd de knoflook en bosui in kleine stukjes en fruit eventjes. Roer de risotto rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze met boter bedekt zijn. Maak intussen in een andere pan 400 ml bouillon warm.  Doe een scheutje bouillon bij de risotto rijst en breng dit onder af en toe roeren aan de kook. Voeg pas een volgende hoeveelheid toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.



Bak ondertussen de spekjes en voeg hier wat oregano naar smaak toe. Snijd de prei in stukjes en bak deze kort mee.
Als de risotto beetgaar is, voeg dan de spekjes en de prei eraan toe en roer dit nog even door elkaar.


Ik heb gebruik gemaakt van serveerringen, zodat het er net iets mooier uitziet op het bord. Een simpel trucje, maar het geeft je gerecht net dat beetje extra :)

Enjoy~!


1 opmerking: