dinsdag 20 maart 2012

Basis recept cupcakes



Voor 12 cupcakes

Ingrediënten
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 125 g witte basterdsuiker 
- 1 zakje vanillesuiker 
- 2 eieren 
- 125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd 
- 3 el volle melk 

Benodigdheden
- Handmixer
- Cupcakevormpjes of een cupcake bakblik
- Eventueel een spuitzak

Verwarm de oven voor op  200 °C. Snijd de boter in kleine stukjes en mix het in een kom tot een romige massa. Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en de eieren toe en mix het tot een gladde massa.
Spatel het bakmeel erdoor en voeg de melk toe.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Je kunt dit natuurlijk doen met behulp van een lepel, maar het een spuitzak gaat het niet alleen sneller, maar werkt vaak ook schoner.

Het is aan te raden om gebruik te maken van siliconen vormpjes, de papieren zijn namelijk niet erg stevig en dan door het beslag wat uitzakken zodat de cupcakes er ovaalvormig uit kunnen komen te zien. Door siliconen te gebruiken behouden ze een mooie ronde vorm.
Een bakblik werkt ook erg fijn.

Bak de cupcakes in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Dit kun je testen door een tandenstoker in het midden van de cupcake te prikken, komt hij er schoon uit, dan zijn de cupcakes goed.

Enjoy :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten