zaterdag 28 april 2012

Angry Birds cupcakes
Een paar dagen geleden ben ik in de keuken aan de slag gegaan om Angry bird cupcakes te maken.
Dit idee heb ik van Yoyomax12 een van mijn favorieten youtube kanalen.
Omdat ze niet uit Nederland komt, zijn sommige producten die ze heeft gebruikt hier niet snel te vinden, dus sommige versieringen heb ik wat moeten aanpassen.

Ingrediënten Amerikaanse icing
225 gram boter
640 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
2-3 eetlepels slagroom

Ingrediënten overige versiering
Zwarte icing
Een paar lepels suiker
Rode kleurstof
24 witte Zwartwitjes
24 Jelly Beans
26 Dropstaafjes
12 oranje Fruitella's

Benodigdheden
HandmixerEen zak praktisch kant en klare icing kopen kost redelijk wat, aangezien hoe snel het iedere keer bij mij opgaat. Toen kwam ik online dit Amerikaanse recept tegen voor icing,  en aangezien er bij mij altijd wel boter, poedersuiker en vanille extract in huis is, dacht ik dat ik hier niet veel voor bij hoefde te halen. De maten waren echter aangegeven in cups, en nu heb ik wel speciaal hiervoor een wat maatbekers aangeschaft, het viel me niet meteen op dat er ZO veel poedersuiker in zat tot ik er daadwerkelijk mee aan de slag ging.
Dit was uiteindelijk ook te veel voor de Angry Birds cupcakes, dus het is aan de raden om eerst de helft van dit recept te gebruiken.

Mix de boter zacht in een hoge kom. Voeg de helft van de poedersuiker beetje bij beetje aan de boter toe en mix dit ook goed door elkaar. Doe er de vanille essence bij en mix dit, doe daarna hier de rest van het poedersuiker bij.
Voeg hier nog 2 eetlepels slagroom aan toe voor een goede dikte.
Klop dit nogmaals voor een romige icing. Houd ongeveer 1/3 van de icing apart, dit zul je nodig hebben voor de buikjes, maak het andere deel ervan rood door er wat kleurstof aan toe te voegen.

Bak de cupcakes volgens dit basisrecept.
Laat de cupcakes eerst afkoelen en smeer vervolgens op elk wat rode icing. Smeer dit gelijkmatig uit met een broodmes, met hoeft niet super precies te zijn, het wordt nog mooier gemaakt met de suiker.
Vul een klein bakje met suiker, en voeg hier wat rode kleurstof aan toe. Doop hier vervolgens de cupcake in.Haal de oranje Fruitella's uit hun verpakking en warm ze in een bakje ongeveer 10 seconde op in de magnetron waardoor ze beter kneedbaar zijn. Druk ze plat en vouw ze diagonaal dubbel tot je een vogelbekje hebt. De Fruitella's koelen redelijk snel af, dus mocht het vouwen moeilijker gaan dan moeten ze gewoon weer even de magnetron in.


Vul een spuitzak met icing een vorm een lange ovaal voor de buik. Mijn icing wat helaas iets te waterig. Zet boven het buikje de snavel, omdat de suiker niet echt plakt, is het verstandig om alles met een beetje icing erop te plakken.
Leg er 2 Zwartwitjes op als oogjes, en spuit er 2 zwarte pupillen op. Het kan voorkomen dat je zwarte pieken krijgt, dit is geen probleem, dit kun je later met de achterkant van een lepel platdrukken als de icing wat gedroogd is. 
Leg op het hoofd 2 rode Yelly Beans. Voor de staart prik je aan de zijkant van de cupcake wat gaatjes voor je er de dropstaafjes in steekt. Volgens de video tutorial moesten dat er 2 zijn, later toen ik het spel mijn handen had om de foto's te maken zag ik dat het er eigenlijk 3 hadden moeten zijn xD
Spuit vervolgens met de zwarte icing nog wat wenkbrauwen.


En hier is dan het eindresultaat ^^ Enjoy!

1 opmerking: