zondag 4 december 2011

Cupcakes: Super Mario Stars en PokéBalls


Wat later dan verwacht, maar hier is dan weer eindelijk een nieuwe blogpost ^^
Vorige week heb ik met een goede vriend van mij samen mijn verjaardag gevierd. Omdat wij allebei een opleiding met games doen, vond ik het wel een leuk idee om iets te maken met dit als thema.
Vannwege dat ik ergens wel had verwacht dat het versieren hiervan nog redelijk wat tijd in beslag zou nemen, heb ik voor het maken van de cupcakes een bakmix gebruikt van Dr. Oetker. 

Super Mario Stars 

Ingrediënten
Cupcake beslag naar keuze
Gele kleurstof
Witte marsepein of fondant
Zwarte fondant

Keukengerei 
Stervormige siliconen cupcake vormpjes
Stervormige uitsteekvormpjes

Als je het beslag naar keuze hebt gemixt, voeg je wat druppels gele vloeistof toe. Let er wel op dat de kleur wel redelijk fel moet zijn, omdat het tijdens het bakken wat van zijn kleur verliest, en mogelijk bruin kan worden met onvoldoende kleurstof erin.

 
Giet het beslag in stervormige siliconen cupcake vormpjes. Je kunt deze kopen in een set van 3 bij de Cook & Co voor €4,95. 


Terwijl de cupcakes in de oven zitten, kun je alvast de sterren maken die erop gaan. Ikzelf heb voor marsepein gekozen. Je kunt ervoor kiezen om gele te kopen, maar ikzelf vind het fijner om zelf te mengen. Hierdoor kun je hetzelfde nog gebruiken voor de oogjes, en het marsepein wat je nog over hebt kun je later nog altijd gebruiken voor een andere kleur.

Je kunt marsepein of fondant het beste mengen door het in een diepvrieszakje te doen en hier wat vloeistof bij te doen. Dit is om te voorkomen dat je handen helemaal geel worden.


Zodra je de juiste kleur geel hebt, rol je de fondant uit tot een plak van een halve cm, en steek je er de vormpjes uit. 
Voor de oogjes rol je de kleuren wit en zwart uit, en snij je smalle repen uit de marsepein. Snij er hier kleine blokjes af, waarbij je ervoor zorgt dat de witte kleiner en smaller zijn dan de zwarte.


 Pokeballs

Ingrediënten
Cupcake beslag naar keuze
Verschillende kleuren fondant of marsepein

Keukengerei
Ronde cupcake vormpjes
Ronde uitsteekvormpjes van verschillende maten, of eventueel een glas
Andere uitsteekvormpjes zoals een hartje, een maan enzo.

Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Het is aan te raden hiervoor siliconen vormen te gebruiken, omdat je hiermee de perfecte ronde vorm behoudt, bij de papieren kan het weleens uitzakken, waardoor je meer ovalen cupcakes krijgt.

Rol wat fondant uit, en steek er met behulp van wat uitsteekvormjes was rondjes uit. Vanwege gebrek hieraan maak ik gebruik van een glas. 

Verschuif het glas om de vormen te krijgen die je nodig hebt. Het maakt helemaal niet uit als de ene helft groter uitvalt dan de ander, het overlapt uiteindelijk toch elkaar.

Gebruik kleine uitsteekrondjes voor de knop in het midden. Ook deze had ik niet in mijn bezit, dus ik heb weer moeten improviseren xD
Ik heb hiervoor de boven en onderkant vaneen spuitmondje gebruikt.
Als je dit allemaal boven op elkaar legt wordt dit ongeveer het resultaat. 

Je kunt door behulp van andere vormen, hartjes, vierkanten, manen enzo de cupcake extra opsieren. Je kunt er een plaatje bijhouden van alle Pokeballs die er zijn, zodat je kunt bekijken welke extra versierselen er nog op moeten.
En dan is dit het eindresultaat.


1 opmerking: