donderdag 11 april 2013

Lente Uiensoep


 
Ik ben gek op bosuien en voeg dit dat ook graag aan mijn pasta of rijstgerechten toe. Toen ik dit recept tegenkwam van lente uiensoep moest ik het natuurlijk uitproberen.
De bosuien in combinatie met de slagroom zorgt voor een frisse maar romige smaak. 

Ingrediënten voor 4 personen 
  • 250 g bosuien
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 150 g aardappel
  • 2 dl slagroom
  • Gehakte kervel


Vul een ruime pan met de runderbouillon. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in wat kleine stukjes. Voeg deze aan het bouillon toe en tot ze tot ze volledig gaar zijn.
Hak de bos uitjes in kleine stukjes en kook deze kort mee. Pureer de soep met een staafmixer of met een blender. Voeg vervolgens room toe en maak op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en decoreer ze eventueel met de kervel.

Bon appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten