zondag 14 april 2013

Gumbo


Toen ik dit recept in de Allerhande van de Albert Heijn tegen kwam moest ik natuurlijk meteen aan The Princess and the Frog denken. Ik ben een enorme Disney fan en heb deze film als meerdere malen gezien. Het hoofdpersonage, Tiana, droomt ervan om haar eigen restaurant te openen, en er worden dan ook gedurende de film verschillende gerechten genoemd met afkomst van het zuiden van Amerika (waar het verhaal zich afspeelt).Het gerecht wat toch wel het meeste terug komt is gumbo.
Hoog tijd om het een keer uit te proberen.


Ingrediënten voor 4 personen 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 200 gram ontbijtspek, in dunne plakjes
  • 75 gram winterpeen, geschild
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 20 gram boter
  • 35 gram bloem 
  • 650 ml koude kippenbouillon 
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 zakje bosuien (3 stuks) 


Verhit de olie in een ruime braadpan, snijd het spek in kleinere stukjes en bak het 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van 1 x 1 cm, de bleekselderij in boogjes, de knoflook in kleine stukjes en snipper de ui. Voeg deze vervolgens in de pan toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg boter toe en laat smelten. Doe de bloem erbij en bak al roerend nog 10 minuten op laag vuur.


Schenk de bouillon in de pan en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat op heel laag vuur 1 uur stoven met de deksel schuin op de pan.
Snijd de bosuien in dunne ringen en voeg deze aan de soep toe. Laat het nog 10 minuten op heel laag vuur gaar worden. 
Traditioneel serveer je gumbo met gekookte rijst, maar het is ook heel lekker met funchi (het recept daarvan kun je hier vinden).

Bon appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten