zondag 14 april 2013

FunchiEen tijdje terug had ik nog wat soep van de vorige dag over. Ik was van plan dit te met het avondeten op te maken, maar ik vond het net te weinig om vol van te raken. Toen kwam ik dus op het idee om er wat funchi bij te gaan maken. Dit is een Antilliaans bijgerecht met een lichte mais smaak, wat naast soep ook bij gestoofde schotels en gebakken vis geserveerd wordt.
Aangezien het gerecht voornamelijk uit water en maismeel bestaat is het erg goedkoop, bovendien is het ook gemakkelijk om te maken.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen
  • 1/2 liter koud water
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kopje maismeel

Benodigdheden
  • Garde
  • 2 platte ontbijtborden 


Breng het water aan de kook, voeg vervolgens het zout en de boter toe. Strooi al roerend met een garde beetje bij beetje het maismeel erbij. De funchi kan namelijk snel gaan klonten, het is dus belangrijk dat je gebruik maakt van een garde.
Gedurende 8 minuten, op een laag vuurtje, laten koken en goed door blijven roeren om aanbranden te voorkomen.


Je kunt controleren of je funchi klaar is door rechtop in het beslag een pollepel te steken. Blijft deze rechtop staan, dan heeft de funchi de juiste dikte, valt deze om, dan moet je nog wat maismeel toevoegen. Controleer dit regelmatig tussendoor, nog voor je al het maismeel erdoor heb gemend. Als je te veel maismeel toevoegt smaakt deze niet meer lekker.
Keer de inhoud van de pan om op een plat ontbijtbord. Maak een tweede ontbijtboord nat, plaats deze er omgekeerd bovenop en druk de funchi stevig aan. Laat het een beetje afkoelen voordat je het aansnijdt.

Meestal als er een stuk Funchi overblijft dan wordt deze ´s avonds in reepjes gesneden en gebakken.

Bon appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten