dinsdag 24 juli 2012

Cupcakes met geitenkaas en kruiden


Een hartige cupcake met geitenkaas klonk naar mijn idee erg lekker, en aangezien ik nog veel karnemelk overhad van de zalm cupcakes, en het overigens door niemand thuis gedronken word, was het een goed moment om ze uit te proberen.
Deze komt uit het boekje 40 recepten voor cupcakes (verkrijgbaar bij de Xenos).

Voor ca. 12 hartige cupcakes

Ingrediënten
  • 200 gram  rol zachte geitenkaas (doorsnede 4-6 cm)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 70 gram geraspte kaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram droge lenteuitensoep
  • 1 bakje (vers) gemengde kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, dragon of kervel, blaadjes fijngehakt
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 250 mililiter karnemelk
Benodigdheden
  • Handmixer
  • 12 cupcake vormpjes

Verwarm de oven voor op 200C. Brokkel of snij de geitenkaas in kleine stukjes. Bewaar 12 flinke stukjes voor de topping.


Mix alle ingrediënten, behalve de eieren en de karnemelk, door elkaar. Klop de eieren en karnemelk stevig en meng dit met de droge ingrediënten tot een beslag. 


Vul de cupcake vormpjes voor driekwart met het beslag en leg op elk cakeje een stukje overgebleven geitenkaas. Bak de cakejes in 20 a 25 minuten gaar.

Enjoy!

Klik hier om ook een kijkje te nemen naar mijn winactie en maak kans op 2 Marie koekjes vormpjes!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten