donderdag 5 juli 2012

Kleine hapjes: Gevulde aardbeien, gevulde dadels en zalmrolletjes




Ik heb nu al verschillende blogpost toegewijd aan allerlei lekkernijen die ik heb gebakken tijdens de high tea op Moederdag, dit zal de laatste van de reeks worden.
Voor een high tea zijn kleine hapjes erg fijn, zeker als ze ook erg gemakkelijk te maken zijn.
Deze drie verschillen dan wel wat van elkaar, maar ze zijn zo simpel dat ik het net zo handig vond om ze samen in een post te zetten.


Gevulde aardbeien

Ingrediënten
  • 450 gram grote aardbeien 
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 3 tot 4 eetlepels poedersuiker (afhankelijk van hoe zoet je de vulling wilt)
  • 1 theelepel vanille-essence

Was de aardbeien af en snijd het kroontje eraf.
Hol de aardbeien uit met een schilmesje of een lepeltje, zorg ervoor dat alle sap van de aardbei eruit is gelopen.
Mix de roomkaas, poedersuiker en vanille met een mixer of met de hand. Vul ze vervolgens op met behulp van een spuitzak.Je kunt de onderkant eraf snijden zodat ze rechtop blijven staan, of je kunt ze in een kleine papieren cupcake vormpje leggen.




Gevulde dadels

Ingrediënten
  •  Dadels
  • Roomkaas
Snijd de dadels verticaal open, en verwijder als nodig de pit. Vul vervolgens de dadels met de roomkaas.
Je kunt ze op een grote schaal serveren, of per 2 in een grote papieren cupcake vormpje leggen.

Zalm Wrap

Ingrediënten
  • Tortillawraps
  • Kruidenkaas naar keuze (bijvoorbeeld Paturain)
  • Rucola sla
  • Gerookte zalm
Leg de wrap op een bord of een plank en bestrijk hem met een dun laagje roomkaas. Leg hier vervolgens zalm, en daar weer de sla bovenop.
Rol de wrap strak op, wikkel het in huishoudfolie en leg het in de koelkast tot gebruik. Zo zal de wrap goed de vorm bewaren.
Snijd ze voor het serveren in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten