vrijdag 6 juli 2012

Chinese tomatensoep




Ik heb een hele tijd terug dit recept op de blog She Likes Bento gespot, en heb het ondertussen al zeker 3 keer gemaakt, hij smaakt echt heerlijk, zo lekker zoet :)
Maar omdat ik zo erg achterliep met oudere blogposts heb ik tot nu toe nog niet de kans gekregen om dit erop te plaatsen.

Voor 6 a 8 personen
Ingrediënten
  • 2 liter water
  • 1 prei
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 200 gram Tomaten frito
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel ve-tsin
  • zout en peper

Halveer de prei en snij in dunne ringen en was ze goed uit in een vergiet. Stop het water samen met de kippenbouillonblokjes in een grote soeppan. 


Meng de tomaten frito met het gemberpoeder, de zoete ketjap, de suiker, de appelmoes en de tomatenketchup in een apart bakje. Breng op smaak met zout en peper en roer het tot een glad mengsel.
Voeg het tomatenmengsel al roerende toe aan de hete bouillon. 



Meng de maïzena met 3 eetlepels water en roer tot een pasta. Voeg het toe aan de soep en roer het door elkaar.
Breng de soep aan de kook en voeg de preiringen toe. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de soep 10 minuten staan.
Voeg de ve-tsin toe en roer door elkaar. Voeg eventueel nog wat peper, ketjap, ketchup of appelmoes toe naar smaak toe.

Enjoy!

1 opmerking: