woensdag 20 februari 2013

Minitaartjes van gerookte zalm, crêpes en dilleroom


Over het algemeen ben ik nou zo weg van vis, een wrap gevuld met boursin cuisine en gerookte zalm kan ik echter altijd wel waarderen. Vandaar dat ik toen ik dit recept tegenkwam, en ondanks dat het vis is, het ook nog wel wou proberen.

Ingrediënten
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 2,5 deciliter melk 
  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt, grof gehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse dille
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 gram zure room
  • 500 gram gerookte zalm, in plakjes

Benodigdheden
  • Ronde taartvorm van 20 cm doorsnee
  • Handmixer


Bekleed de bodem en zijkant en de ronde taartvorm met plastic folie.
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Mix de eieren, olie en melk door elkaar en meng dit beslag door de bloem. Schenk het beslag door een zeef in een grote kom en laat het 30 minuten staan.
Verhit een ingevette koekenpan van 19 cm doorsnee. Giet een vijfde van het beslag in de pan en houd de pan schuin, zodat de bodem wordt bedekt. Bak er op laag vuur een crêpe van, als de onderkant lichtbruin is, bak dan de andere kant. Haal de crêpe uit de pan en maak er zo nog 4.
Meng de kappertjes, dille, citroenrasp, het citroensap, de knoflook en de zure room door elkaar.
Leg een crêpe in de taartvorm en verdeel daar een vierde van de dilleroom over, gevolgd door een vierde van de zalm. Herhaal deze lagen en eindig met een crêpe. Zet de taart afgedekt 24 uur in de koelkast.


Stort de taart voorzichtig op een snijplank en verwijder de folie. Snijd de taart tot een vierkant en verdeel deze in blokjes van 4 cm.
Garneer ze eventueel met wat dilleroom.

Bon Appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten