woensdag 6 maart 2013

Resident Evil cupcakesEen goede vriendin van mij is ongelooflijke diehard fan van Resident Evil. Omdat ze weet dat ik van bakken houd had ze me een keer een filmpje laten zien over iemand die Licker (het is een geëvolueerde vorm van een zombie uit de Resident Evil spellen reeks) cupcakes had gemaakt.
Nu kwam het met het idee om haar met haar verjaardag te verassen met deze kleine monstertjes. Ze heeft die avond er op los gefotografeerd, dus ik neem aan dat het wel een succes was C:
Wil je ook weten hoe je deze Lickers moet maken? Hier volgt het recept.

Ingrediënten:
 • 115 gram suiker
 • 400 gram zelfrijzend bakmeel
 • 180 ml yoghurt
 • 3/4 eetlepel bakpoeder
 • Halve theelepel vanille essence
 • Rode kleurstof
 • 5 eetlepels boter
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 Ei

Vulling
 • 180 gram roomkaas
 • 12 aardbeien
 • 1 eetlepel suiker 

Versiering
 • (250 gram) poedersuiker  
 • Gehalveerde amandelen 
 • Rode zure matten 

Benodigdheden
 • Mixer/keukenmachine
 • Handmixer
 • Cupcake vormpjes


Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het kaneel door elkaar. De hoeveelheid aan zelfrijzend bakmeel en bakpoeder lijkt ontzettend veel maar is echt nodig als je de grote hersenpannen van de Lickers wilt nabootsen.
Mix in een andere kom de boter en het suiker tot een luchtige massa. Klop het ei er doorheen en voeg er het vanille essence aan toe. Voeg een klein scheutje van de yoghurt aan deze boter mix toe en roer dit goed door elkaar. Meng er vervolgens de droge mix doorheen.
Blijf dit afwisselen totdat alles er doorheen zit gemend, let er wel op dat je met de droge mix moet eindigen. Zoals je kan zien op de foto's is het een enorme dikke brei geworden, niets vergeleken het luchtige beslag wat je normaal krijgt bij cupcakes. 


Voor de vulling mix je de roomkaas en de aardbeien in een mixer door elkaar. Voeg hier een eetlepel suiker aan toe en mix dit nog goed door elkaar. Voeg er een aantal druppels rode vloeistof aan toe om het van roze naar rood te krijgen. 

Vul de cupcake vormpjes tot praktisch aan de rand met een flinke lepel beslag. Maak vervolgens met behulp van een theelepeltje een kuiltje en vul deze op met de rode roomkaas vulling. Je hoeft hier niet netjes mee te zijn, kwak het er gerust in zoals ik heb gedaan, ze moeten eenmaal bloederig. zijn Dat was eens even anders dan het precieze werk wat ik normaal verricht met het maken van cupakes C: Hou hetgeen wat je overhoudt apart, dit zul je nog nodig hebben.
Sluit her vervolgens weer af met een flinke lepel beslag. Ik heb ze voor de zekerheid de cakejes in een siliconen vorm geplaatst omdat ik bang was dat het beslag er vanaf zou kantelen, dit bleek uiteindelijk nergens voor nodig te zijn. Bak ze in 20 a 25 minuten gaar. 


Nu is het tijd om de hersenen voor de zombies te maken. Doe het poedersuiker in een grote kom, ik heb er zelf een hele pot in gedaan, wat 250 gram is. Voeg hier beetje bij beetje wat druppels water aan toe. Meng dit eerst goed door elkaar voor je er weer wat aan toevoegt. De topping moet uiteindelijk net nat genoeg zijn dat het aan elkaar blijft plakken, maar tegelijkertijd ook heel droog zijn. Dit is nog een best lastig effect om voor elkaar te krijgen. 
Als je uiteindelijk tevreden bent met je resultaat spreid je een grote klodder over de cupcake uit. Om de testen of de icing goed is laat je een druppel rode vloeistof erop vallen. Als deze de goede constantie heeft zullen er kleine scheurtjes in ontstaan die op adertjes gaan lijken. Dit zorgt voor een extra smerig effect :')
Breng meer druppels aan op de cupcake en smeer ze voorzichtig uit met je vinger. 

(Sorry dat het kwaliteit van deze foto's zo slecht zijn, mijn eigen camera viel uit, waardoor ik die van mijn ma heb moeten gebruiken, met dit als gevolg. )

Nu over naar het oh zo prachtige gebit van de Lickers. Snij met een mes een grote hap uit de zijkant van de cupcake. Vul deze vervolgens op met de rode roomkaas vulling die je apart had gehouden. 
Steek hier een paar halve amandelen in voor de tanden. 
Snij nu het uiteinde van een zure mat in een puntvorm. Het handige is om van het andere uiteinde ook de hoekjes lichtelijk er wat af te snijden, zodat je ze handiger erin zullen kunnen.
Prop ten slotte de tong in het gapende gat. En dan heb je je eigen Licker cupcakes.


Geniet van deze kleine monstertjes.

1 opmerking:

 1. Hallo,

  Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!

  Breng ons een bezoek!
  Emilie
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen