donderdag 29 november 2012

Brownies met Poedersuiker



Ik ben deze gaan bakken om weer iets van mijn baking challenge te voltooien, maar ze bleken erg goed te bevallen en waren binnen een mum van tijd op.
Hierbij dus het recept voor deze succesvolle brownies.

Ingrediënten
  • 300 gram pure chocolade
  • 150 gram boter, in dobbelsteentjes gesneden 
  • 50 gram cacaopoeder, gezeefd
  • 4 grote scharreleieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram noten naar keuzen, gehakt
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • zure room of crème fraîche, voor het serveren


Verwarm de oven voor op 190C. Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in kleine stukjes en voeg boter toe. Vanwege het gebrek aan pure chocolade heb ik dit half met melk chocolade gemengd.
Zet de kom op een pan met kokend water en laat alles onder regelmatig roeren langzaam smelten. Neem de kom van de pan en roer de cacao erdoor.


Pak een andere kom en doe er de eieren in, klopt dit met een garde of een elektrische mixer. Voeg de suiker toe en klop net zo lang tot de massa in volume is verdubbeld en heel luchtig en schuimig is.
Spatel met een grote metalen lepel heel voorzichtig het chocolademengsel erdoor, gevolgd door de gehakte noten. Ik heb besloten om al mijn restjes noten hier maar voor te gebruiken, dit was een handige manier om deze ook eens op te maken :)


Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede blik of schaal en strijk de bovenkant glad. Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net stevig aanvoelt maar het midden nog een beetje zacht is. Laat 10 minuten afkoelen. Haal de brownies er voorzichtig uit, bestrooi ze eerst met poedersuiker en snijd ze dan in 12 stukken. Serveer ze warm of op kamertemperatuur, eventueel met een flinke lepel zure room of crème fraîche.

Bon Appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten