donderdag 28 juni 2012

Vingersandwiches: Artisjokpate met zongedroogde tomaten


Voor Moederdag heb ik zelf een high tea georganiseerd, en ondanks dat dat allang voorbij is, wou ik toch nog even een paar recepten daarvan delen, die ik wegens omstandigheden er helaas niet eerder op kon zetten.

Vingersandwiches is ook iets wat je regelmatig terugziet met een high tea, ze zijn makkelijk te maken en het ziet er gewoon net iets chiquer uit dan een gewone besmeerde boterham.
De klassieke vulling bestaat normaal gesproken uit dunne schijfjes komkommer of flinterdunne gerookte zalm, maar dit is natuurlijk een erg leuke afwisseling,

Dit recept heb ik gehaald uit het boekje High Tea Party van Susannah Blake.

Voor 6-8 stuks
Ingrediënten:
  • Blik artisjokken van 400 gram, uitgelekt
  • ½ teen knoflook
  • ½ theelepel koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 85 gram zongedroogde tomaten
  • Een paar verse basilicum blaadjes, gescheurd
  • Versgemalen peper
Doe de artisjokken, knoflook, koriander en olijfolie in een keukenmachine. Voeg flink wat zwarte peper toe en maal alles glad. Besmeer 2 sneetjes brood met een dun laagje boter.

Besmeer de overige 2 sneetjes met de paté en leg op elke sandwich aan paar zongedroogde tomaten.
Strooi er basilicum blaadjes overheen en leg er de sneetjes brood op.

Leg je hand op de sandwich en druk hem een beetje plat. Haal de korsten er met een kartelmes af en snijd vervolgens de sandwich in drie of vier lange vingers.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten