donderdag 28 juni 2012

Basisrecept voor scones


Voor Moederdag heb ik zelf een high tea georganiseerd, en ondanks dat dat allang voorbij is, wou ik toch nog even een paar recepten daarvan delen, die ik wegens omstandigheden er helaas niet eerder op kon zetten.

Scones is iets wat eigenlijk niet mag ontbreken aan een high tea. In Engeland, waar deze traditie vandaan komt, worden deze er dan ook vrijwel altijd bij geserveerd.
Dit recept heb ik gehaald uit het boekje High Tea Party van Susannah Blake.

Voor 10 stuks
Ingrediënten:
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels fijne suiker (+ eventueel extra om te bestrooien)
  • 50 gram boter
  • 75 mililiter melk
  • 1 ei

Benodigdheden:
  •  Koekjessteker van 4,5 cm doorsnee
  • Mixer met deeghaken

Verwarm de oven voor op 220C. Meng het bakmeel, het bakpoeder en de suiker met de deeghaken van de mixer. Voeg de boter toe en meng dit nog eens 20 seconde tot het mengsel op een fijn broodkruim lijkt. Doe het mengsel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.

Klop in een andere kom het ei en de melk los en houd 1 eetlepel van het mengsel achter. Giet de rest in het bakmeel-poedermengsel en meng dat er met de vork doorheen. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het snel glad. Meng er eventueel nog wat bakmeel bij als het te plakkerig is.


Druk of rol het deel uit tot een dikte van ongeveer 2,5 centimeter en maak rondjes met behulp van een koekjessteker. Leg de rondjes met wat tussenruimte op een ingevette bakplaat. Bestrijk de bovenkant met het achtergehouden ei-melkmengsel. Voor zoete scones kun je daar nog wat suiker bovenop strooien.
Zet de scones in de oven en bak ze ongeveer 8 minuten tot ze goudgeel en gerezen zijn.

Leg ze op een rooster en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze open, besmeer ze met clotted cream of mascarpone en jam en dien ze onmiddellijk op.




Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten