vrijdag 24 februari 2012

Inspiratie: 10 dingen om uit te proberen

Online kom ik vaak allerlei leuke dingen tegen die ik zelf ook graag wel een keer zou willen proberen.
Op youtube zijn leuke filmpjes te vinden, op blogs van andere mensen staan vaak leuke recepten, maar soms kom je zelfs op 9gag leuke inspiratie tegen.
Omdat het er zo veel zijn, heb ik besloten de 10 leukste uit te zoeken. Met een beetje geluk kan ik er een groot deel ervan dit jaar maken ^^


Hello Kitty cake pops
Cake pops begint in Nederland redelijk in trek te raken. Het is cake in een lollyvorm, die je zelf naar smaak kunt versieren.
Zo ver ik weet zijn de cake pops zelf erg gemakkelijk te maken, en je kunt er zelfs restjes oude cake voor gebruiken. Morgen heb ik een cursus om deze schattige lolly's te leren maken ^^~!
Het lijkt me erg leuk om ook nog een keer de Hello Kitty variant te maken, ze zien er zo schattig uit!


Angry Bird cupcakes
Deze kwam ik tegen op mijn favoriete youtube channel.  Ik vind Angry birds er zo leuk uitzien! En cupcakes zijn natuurlijk altijd erg leuk om te versieren.


My Little Pony themed cupcakes
Ik ben een trouwe fan van de nieuwe My Little Pony serie, Friendship is Magic. Op een van de animeconventies waar ik heenga (Abunai), zal dit jaar een MLP groep komen. Ikzelf ga er aan meedoen als Pinkie Pie!
Er is voor die dag ook een picknick gepland, en wat past daar nou beter bij dan cupcakes? En niet zomaar cupcakes, maar die gebaseerd zijn op de 6 hoofdpersonages van de serie. Ik heb al allerlei ideetjes ervoor in hoofd en ik kan echt niet wachten om eraan te beginnen~!!!

 Zelda pixel heart koekjes
Als een fan van de Zelda games moet ik deze gewoon een keer maken ^^~!


 Licker cupcakes
Als je niet bekend bent met Resident Evil, zal je dit waarschijnlijk niet veel zeggen. Het is een gemuteerde zombie die je in deze game reeks terug zult vinden.
Een goede vriendin van mij is een enorme fan van Resident Evil. Toen ze een avondje hier was, liet ze me een filmpje zien over hoe deze cupcakes gemaakt werden. Ik kreeg meteen het verzoek dat ik deze een keer moest gaan bakken xD Het zal er vast nog wel een keer van komen.


Cupcake eendjes
Omdat eendjes gewoon super schattig zijn!


Theepot koekjes
Ik ben dit idee al zeker een jaar geleden tegengekomen, toen ik naar recepten zocht voor een Mad Hatters Tea Party. Aangezien ik een theeleut ben, zouden deze vormpjes perfect zijn.
Ik heb onlangs een set online besteld, waar onder andere de theepot, een theekopje, een citroen en een zomerhoed in zitten. Ik kan niet wachten tot ze binnen zijn.


Mickey Mouse lolly's
Deze lolly's zijn gemaakt van oreo koekjes, en daarna overgoten met gesmolten chocolade. Ze zien er erg leuk uit, zijn gemakkelijk om te maken, en bovendien zijn de meeste mensen wel gek op oreo koekjes ;)
Het enige nadeel is dat je de mini variant nodig hebt voor de oren. Ze zijn schijnbaar wel in Nederland te koop. Ik ben vandaag een aantal winkels afgegaan, maar heb ze zelf helaas nog niet kunnen vinden.

Macarons

Dit oogt misschien was simpel vergeleken met de andere dingen die ik heb gepost, maar ik ben nou eenmaal gek op macarons en wil ze echt een keer zelf proberen te maken.

1 opmerking: