zaterdag 18 mei 2013

Rozemarijnscones met Roomkaas en Parmaham


Iets wat haast niet aan een high tea kan ontbreken zijn scones. Ook deze keer wou ik ze dus weer bakken, maar ik vond het wel leuk om een keer een andere variant uit te proberen. Ik was wel erg nieuwsgierig naar de smaak combinatie van parmaham met druiven. Het bleek een heerlijke combi te zijn. Dit recept komt uit het boekje High Tea Party door Susannah Blake.

Ingrediënten voor  8 a 10 scones
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels gehakte verse rozemarijn
  • 50 gram boter
  • 100 milliliter melk
  • 1 ei
  • 150 gram roomkaas
  • 85 gram dungesneden Parmaham
  • 100 gram pitloze duiven, gehalveerd

Benodigdheden
  • Een koekjessteker van 5 cm doorsnee
  • Deegroller
  • Handmixer

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het bakmeel, bakpoeder, zout, en de rozemarijn door elkaar. Voeg de boter hier aan toe en wrijf dit door de droge ingrediënten tot je een soort van broodkruim krijgt. Maak een kuiltje in het midden van het deeg.


Klop het ei samen met de melk en houd 1 eetlepel van het mengsel achter. Giet de rest bij het bakmeel mengsel en roer het er met een vork doorheen. Leg het beslag op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het kort tot een zacht en soepel deeg. (Doe er wat bakmeel door als het deeg wat plakkerig is). Rol het deeg tot een dikte van ongeveer 2,5 cm en maak er met de koekjessteker rondjes van. Leg ze met wat tussenruimte op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudbruin zijn en laat ze op een rooster afkoelen. Besmeer met roomkaas, leg er plakjes ham en gehalveerde druiven op en dien op.

Bon Appétit~!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten