zaterdag 18 mei 2013

Moederdag high tea 2013


Afgelopen Zondag was het weer zo ver, Moederdag. Ik wou dit jaar wat speciaals doen voor zowel mijn moeder als mijn tante, aangezien beide altijd voor me klaar staan. Bij ons in de buurt zit een restaurant waar je heerlijk kan eten, genaamd Etenstijd. Daar kun je ook van een lekker middagje high tea genieten. Aangezien ik hier mijn moeder al eens eerder op getrakteerd had, en dit een groot succes was geweest, wou ik daar voor Moederdag weer heen gaan. Achteraf bleek dat de high tea helaas alleen van maandag tot vrijdag is.
Uiteindelijk heb ik besloten zelf weer een high tea te organiseren. 


Normaal gesproken slaapt mijn moeder altijd uit op haar vrije dag, uitgerekend vandaag moest ze al hartstikke vroeg haar bed uit zijn. Uiteindelijk heb ik haar maar naar mijn tante gestuurd (ze woont bij ons om de hoek, dus echt ver had ze niet hoeven gaan), en gezegd dat ze met zijn 2e over een uurtje pas terug mochten komen. Dan kon ik ondertussen de verassing klaar zetten :)
Toen ze uiteindelijk aankwamen was de tafel uitgebreid gedekt en lag er voor beide op hun gebaksbordjes al een cadeautje klaar.


Omdat ik het jammer vond dat we niet bij Etenstijd terecht konden, en ik daar toch nog een keer met hun wou gaan eten, heb ik ze allebei hiervan een cadeaubon gegeven. Zo kunnen we alsnog op een andere moment hiernaartoe gaan. De roze roos maakte het geheel af.


Voor mijn moeder had ik nog een LP van The Sound of Music gegeven, aangezien ze helemaal dol is op deze film. En verder natuurlijk nog deze prachtige bos bloemen, die de tafel helemaal opfleurde.


Bij een high tea moet er natuurlijk thee geserveerd worden. Ik heb hiervoor voor de nieuwe smaken van Lipton gekozen, Blueberry Muffin en Strawberry Cupcakes. Deze zijn bij bijna elke supermarkt te koop voor € 1.59. Ze ruiken allebei erg lekker, maar ze smaken natuurlijk niet echt naar cupcakes of muffins. Ook kan ik de smaak van de vruchten er niet heel sterk uit terug halen. Wel zijn ze erg zoet. Mijn voorkeur gaat sterk uit naar de Blueberry, aangezien de aardbeien minder zoet is en er ook  nog groene thee aan is toegevoegd waar ik zelf dan niet zo'n fan van ben.

Verder is het vaak de gewoonte om bij een high tea wat champagne om wijn te drinken. Omdat het nog vroeg in de ochtend was, heb ik maar besloten dit te vervangen door zelf geperste sinaasappelsap.


Lekkere hapjes konden er natuurlijk ook niet aan ontbreken. Op de onderste tree van de etagère heb ik een aparte variant van scones gelegd (klik hier voor het recept). Hier zitten rozemarijn kruiden en verwerkt en ze zijn belegd met roomkaas, Parmaham en druiven. Een erg lekkere smaakcombinatie!
Verder ook nog wat cappuccino cupcakes (klik hier voor het recept). Ondanks dat ik ze zelf niet lust dacht ik dat ik mijn moeder en tante er heel gelukkig mee zou maken.


De middelste tree van de etagère, hier heb ik eerlijk gezegd niet veel van gemaakt. We hadden nog een high tea verwendoos in de vriezer liggen, die zijn voor slechts €2,99 bij de Nettorama te koop, en dit was een perfecte gelegenheid om ze op te maken. De kardemom citroenmaantjes zijn wel zelf gebakken (klik hier voor hetr recept). Deze heb ik al langer willen uitproberen, maar omdat er cognac in verwerkt wordt, wat toch nog redelijk prijzig is, is het er nog nooit eerder van gekomen.


De bovenste tree heb ik simpelweg opgevuld met wat lekkernijen die we nog in de kast hadden liggen.
Zo heb ik dus zonder al te veel moeite een erg leuke high tea weten te organiseren. Bij mijn moeder en tante was het in ieder geval in de smaak gevallen, en dat is het voornaamste. En binnenkort gaan we nog eens uitgebreid van de high tea bij Etenstijd genieten! Een blogpost daarvan zal nog volgen.

Wat hebben jullie gedaan met Moederdag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten