zondag 20 november 2011

Gember koekjes

Ik werd wakker met de sterke drang om iets te gaan bakken xD Maar omdat het immers zondag is, moest ik het doen met de ingrediënten die ik in huis had. Dus ik ben wat recepten boekjes gaan doorbladeren.
Uiteindelijk heb ik hier iets uit gekozen:


Culinair genieten: Cupcakes & Koekjes
Deze kun je voor slechts €2,- bij Euroland kopen, en er staan veel leuke recepten in.
Voor dit weekend ga ik Gember koekjes maken, sinds ik daar nog een enorme pot van in de kast had staan.

Ingrediënten
120 gram boter
100 gram basterdsuiker
120 gram honing (of lichte kandijstrooop)
1 ei
250 gram bloem
50 gram zelfrijzend bakmeel
1 el gemberpoeder

Glazuur:
1 eiwit
1 ½ citroensap
125 gram suiker

Keukengerei
Mengkom
Deegroller
Eventueel een spuitzak

Ik had echter heel weinig poedersuiker in huis, en heb dus icing gemaakt. Deze zak heb ik bij de Pipoos gekocht, maar ik denk dat je hem ook bij Cook & Co en andere bakwinkels kunt halen.
Je hoeft hier alleen maar water bij te voegen. Voor een zak van 1 kg betaal je €6,50. Niet veel geld dus als je bedenkt dat je hier toch nog redelijk lang mee kunt doen :'D
Hier heb ik wel nog een beetje citroensap bijgedaan, om toch nog het recept aan te houden.


Klop de boter, suiker en honing tot een luchtig mengsel. Voeg het ei toe en klopt goed.
Zeef de bloem, het meel en de gember erbij en meng alles met een mes. Verdeel het deel in twee ballen. Kneed ze goed op een met bloem bestoven oppervlak.
Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 mm. Let het deeg 30 minuten in de koelkast.Voor extra stevigheid heb ik het nog een placemat onder gelegd, omdat ikzelf vindt dat alleen bakpapier niet voldoende steun geeft tijdens het verplaatsen.


Verwarm de oven voor op 180oC. Vet een bakplaat in met boter of bekleed deze met bakpapier.
En dan komt nu het leukste van alles :'D
Het uitsteken van de koekjes!





Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten bruin. Laat ze afkoelen en versier ze met het glazuur.
Klopt voor het glazuur het eiwit met een mixer stijf in een kom. Voeg het citroensap en de poedersuiker toe en klop tot het mengsel dik en romig is.
Schep het in een spuitzak en versier de koekjes ermee.

Dit is bij mij uiteindelijk het eindresultaat geworden met icing :3 Het is niet overal even mooi, en ik zal nog zeker meer moeten oefenen met versieren met een spuitzak, maar ik ben er toch nog redelijk tevreden mee.

2 opmerkingen:

  1. Een koekje van een eend! Die wil ik <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist wel dat je die leuk zou vinden xD Ik had ook een andere van een eend, maar die poten waren zo dun dat die aangebrand zijn ;__; Arm eendje

    BeantwoordenVerwijderen