maandag 28 januari 2013

Zelf marshmallow fondant maken

Voor het bakken gebruik ik regelmatig fondant, dit is echter nogal prijzig om steeds aan te moeten schaffen. Ik had dus besloten om het maar een keer zelf proberen te maken. Dit bleek niet alleen goedkoper maar ook vrij gemakkelijk te zijn.

Ingrediënten
  • 2 eetlepels water
  • 275 gram marshmallows 
  • 500 gram poedersuiker + extra om te bestuiven


Vul een hitte bestendige kom met de marshmallows (sorteer ze eventueel op kleur als ze gemixt in een zak zitten zoals bij mij het geval was). Voeg er 2 lepels water bij toe en roer dit goed door elkaar.
Zet de kom 30 minuten in de magnetron en roer de marshmallows vervolgens goed door. Mochten de marshmallows niet voldoende gesmolten zijn zet hem dan 30 seconde terug in de magnetron.


Roer er volgens het poedersuiker goed door. 
Spreid een dikke laag poedersuiker over een schoon oppervlak en leg hier je marshmallow mengsel op. Kneed het deeg hier doorheen.
Blijf dit voldoende door kneden tot de poedersuiker er niet meer aan blijft plakken.
Wikkel het vervolgens in wat huishoudfolie en zet het een uur in de ijskast om op te laten stijven.

Niet zo heel ingewikkeld toch :)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten